Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Zaklatják a magyar virológusokat, Rusvai halállistás, Boldogkőit leköpték


Folyamatosan kap fenyegetéseket Boldogkői Zsolt, Rusvai Miklós számára pedig személyi védelmet ajánlottak, miután kiderült, hogy a neve szerepel egy halállistán is.

Boldogkői Zsolt virológus rendszeresen nyilatkozik a koronavírussal kapcsolatban, emiatt pedig már az édesanyjának is írtak fenyegető hangvételű leveleket, valamint nyílt kivégzéssel is megfenyegették, a zaklatások pedig elsősorban oltásellenesektől és vírustagadóktól származnak.

A szakértő úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem fél, hétköznapi életét sem befolyásolják ezek az üzenetek, bár akadtak olyan esetek, amikor feljelentéssel is élhetett volna, emellett előfordult már többek között olyan is, hogy ismeretlenek kérdőre vonták vagy leköpték.

Rusvai Miklós virológus számára rendőri védelmet ajánlott fel az ügyészség, miután kiderült, hogy a neve szerepel egy csoport 33 fős halállistáján, de ő ezt nem fogadta el, mivel úgy érzi, közszereplőként a fenyegetéseket egy bizonyos szintig el kell tűrnie, majd azt is hozzátette, hogy oltásellenes csoportok is írnak neki, ahol azzal fenyegetik, hogy el fogják majd ítélni covid-bűnözőként.

Portfolio cikkéből kiderül, hogy Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint az oltásellenesek tettei mögött az állhat, hogy mivel az emberi agy igényli az egyszerű válaszokat és az ok-okozati összefüggések átláthatóságát, de a tudomány ennél jóval bonyolultabb módon működik, így ezt sokan nem képesek megérteni, sem elfogadni.

Copy video URL
Copy video URL at current time
Fullscreen