Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Vörös kódot jelentett be a Belügyminisztérium


A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy minden szociális intézménynek kötelező befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fotó: kisoroszi.hu

Az MTI tudósítása szerint Fülöp Attila azt mondta: a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban pedig kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet – indokolta a döntést az államtitkár. Fülöp Attila szerint életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát.

Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtsága 80, az országos hálózaté pedig 81 százalékos jelenleg. Az államtitkár arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük