Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Visszatér a tavaszias időjárás, de többfelé fordulhat elő eső ls zápor


Csütörtökön változóan felhős időjárás várható. Nyugat felől délutántól növekvő, vastagodó felhőzettel, de általában többórás napsütéssel. Csütörtök estétől a Dunántúlon egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, addig csapadék nem lesz. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, már csak helyenként fordulhat elő légköri fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 18 fok között várható.

A Kelet-európai-síkságtól egészen Franciaország déli részéig egy nagy kiterjedésű anticiklon terül el. Ennek köszönhetően Európa legnagyobb részén nyugodt, napos, bár a sokéves átlagnál nagyrészt hűvösebb az idő. A Brit-szigetek térségében, valamint az Ibériai-félszigettől nyugatra egy hullámzó frontrendszer található, ezért ott felhős és csapadékos az idő, a napi csapadékösszeg Észak-Írországban meghaladja a 40-50 mm-t is. A frontrendszer előterében délies széllel szubtrópusi levegő áramlik Spanyolország fölé, ahol a legmagasabb nappali hőmérséklet több helyen is eléri a 29 fokot, sőt Lorca településen már 30 fokot is mértek.

A Kárpát-medence időjárására szerdán még egy magassági hidegörvény van hatással, amely fokozatosan kelet felé helyeződik és közben nyugat felől enyhül is az idő, ezért hajnalban már csak helyenként fagyhat.

A hét leghidegebb éjszakájával köszöntött ránk a csillagászati tavasz, de a következő éjszakák során már enged a fagy a szorításából. Benedek napja hoz egy kis enyhülést a zsákjába – írja a met.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük