Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Visszatér a magyarok egyik kedvenc csemegéje: ekkortól újra kapható lesz a boltokban


Politikai ellenségeskedés, Covid-járvány, nagy léptékű háború a szomszédunkban. Krízisről krízisre bukdácsolunk. Ráadásul hónapok óta hiány volt a magyarok egyik legismertebb nassolnivalójából, a Pilóta kekszből.

De most talán visszakapaszkodhatunk, erőt nyerhetünk:

újra gyártják a Pilóta kekszet, és mától egyes boltokban is kapható

– közölte a Telexszel péntek délelőtt a Mondelez Hungária. „A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz” – írták.

Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaós is kapható lesz.

Hónapokig csak a hűlt helyét láttuk az áruházak polcain

Tavaly októberben kezdtek el cikkezni arról az újságok, hogy nem találni a boltok polcain Pilóta kekszet. A Mondelez már akkor hangsúlyozta, hogy várhatóan hónapokig nem lesz elérhető a termékük. Később azt közölték: a tartós készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyag-hiány együttesen okozzák. A Telexet az elmúlt időszakban jó pár olvasó megkereste, hogy hangot adjon elkeseredettségének, ezért Ács Bori kollégánk egy Pilóta keksz recepttel segített rajtuk, hogy könnyebb legyen átvészelni az időszakot.

A ’60-as évek óta gyártják

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a Malév számára készült. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darab fogyott belőle. A Pilótát kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották, de immár 27 éve a Mondelez székesfehérvári gyárában állítják elő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük