Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Visszalépett az Orbán-kormány: Mégsem tiltják be idén a műanyag poharakat hazánkban


Az eddigi tervek szerint 2023. január elsejétől tilos lett volna a műanyag italtartó poharak használata, ám egy veszélyhelyzeti rendelet útján módosítja ezt a szabályt a kormány.

A 636/2022. (XII. 30.) Korm. rendelet az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról szóló 301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet módosításáról címmel jelent meg a december 30-i Magyar Közlönyben a döntés, amely lényegében arról szól, hogy az eredeti, 2023. január 1-jei határidővel szemben másfél évvel később, vagyis 2024. július elsejétől lesz tilos a műanyag italtartó pohár forgalomba hozatala, beleértve annak tetejét és fedelét is.

Tehát az új szabály hatályba lépése előtt két nappal könnyített azon helyek dolgán, ahol műanyag pohárral szolgálják ki a fogyasztókat.

Portfolio a cikkében emlékeztet arra, hogy az eredeti 2021-ben megjelent rendelet kimondta, hogy az italtartó olyan műanyagból készült egyszer használatos pohár, amely a fogyasztás helyén történő megtöltésre szolgál, beleértve a természetes személy szükségletének kielégítésére szolgáló műanyag poharat is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük