Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Viharos szél, jégeső, villámlás, heves zivatar csap le – Mutatjuk, mikor és hol érkezik a felhőszakadás


Két megyére narancssárga riasztást adott ki péntekre a HungaroMet heves zivatarok miatt, a többi vármegyében pedig citromsárga riasztás van érvényben.

Photos of sky during different weather, collage. Banner design

Cudar idő várható pénteken. A HungaroMet az egész országra riasztást adott ki zivatarok miatt. Baranya és Somogy vármegyékben narancssárga riasztás van érvényben: figyelmeztetnek, hogy veszélyesen heves zivatarok alakulhatnak ki.

A villámlások mellett az erős szél és a jégeső is komoly kockázatot jelenthet. Egyes területeken rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Nem lesz jó idő
A többi vármegyében sem érdemes azonban jó időt várni. Baranyán és Somogyon kívül az összes vármegyére citromsárga riasztást adtak ki zivatarok miatt. Jégesőre, villámlással járó viharra, erős szélre kell számítani.

Az előrejelzés szerint egész nap esős idő várható. Péntekre virradóra ugyanis délnyugat felől egy csapadékzóna éri el Magyarországot, majd a késő délutáni órákban egy hidegfronttal újabb hullámban érkeznek majd a heves zivatarok. Ez a hullám egészen a késő esti órákig kitarthat. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 Celsius-fok között alakulhat, északnyugaton azonban hűvösebb is lehet.

A jövő héten ismét heves zivatarok jönnek

Szombaton még nem lesz kellemes idő, és ugyan narancssárga riasztás már nem lesz érvényben, az egész országra megmarad a citromsárga riasztás zivatarok miatt.

Erős széllökésekre, villámlásra, jégesőre a hétvége első napján is kell számítani.

A maximális hőmérséklet ezen a napon 22-29 fok között alakul. Vasárnap már szebb idő lesz: 23 és 30 fok közötti maximális hőmérséklettel, sok napsütéssel, helyenként átmeneti záporokkal. A jövő hét elején azonban újabb hidegfront érkezik, úgyhogy ismét zivataros időre kell majd számítani.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük