Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Viharos szél, jégeső, intenzív csapadék száguld felénk: közeleg a kánikula vége


Hétvégén még mindenhol marad a kánikula. Bár a meteorológusok korábban azt mondták, hogy vasárnap már megérkezik a lehűlés, most azt közölték, hogy az időjárásban komolyabb változás nem lesz már a héten; a hét utolsó napján is valószínűleg 30 fok felett marad a hőmérséklet. Hozzá kell tenni, hogy pénteken már egyre több helyen megjelennek a fátyolfelhők, amikből lassan gomolyfelhők lesznek, és a hullámzó frontrendszer előfutára már az éjszaka megérkezett az Észak-Dunántúlra.

Illusztráció: Thinkstock

Az OMSZ által kiadott veszélyjelzés szerint pénteken fokozatosan kelet felé haladva átterjedhetnek a zivatarok a középső tájak fölé. Délután, este az északi, északnyugati tájakra sodródhat be néhány zivatar, amelyek környezetében átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), illetve jégeső nem kizárt. Az északnyugati tájakon a szombatra virradó éjszaka is aktív maradhat a légkör.

Délután legfeljebb néhol – az északnyugati, északi határvidéken – fordulhat elő zápor, zivatar.

A déli szél megélénkül, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 36 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük