Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Vigyázat! Újabb profi csalás tűnt fel Magyarországon, több millió ügyfelet célozhatnak meg


Az Elmű-Émász ügyfeleinek átvétele után már 6,4 millió ügyféllel rendelkező MVM Next Energiaszolgáltató nevében küldenek profi adathalász díjbekérő levelet az ügyfeleknek csalók.

Újabb – meglehetősen profi – adathalász társaság szedi áldozatait, egy meglehetősen jól lemásolt díjbekérővel/fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-es ügyfeleket. Olvasónk az alábbi hamis levelet kapta meg, melyről kiderült, hogy adathalász díjbekérő volt:

A társaság felületeire hajazó levél majdnem megtévesztette olvasónkat is, ám neki feltűnt, hogy az online felületen nem talált ilyen számlát, és a „befizetem bankkártyával” gomb nem egy banki online kártyás fizetési oldalra vezet, hanem egy adathalász oldalra.

Az olvasónk megkérdezte az MVM Nexttől, mire vélje a kiállított számlát, melyhez képest 8 nappal később a társaság megerősítette, hogy ez egy adathalász e-mail. A levélben közlik, hogy

AZ UTÓBBI IDŐSZAKBAN SAJNOS TÖBB ESETBEN ELŐFORDULT, HOGY ADATHALÁSZ E-MAILEKET KÜLDTEK ÜGYFELEIK RÉSZÉRE.

Mint felhívják a figyelmet, nem csak a fiktív számán szereplő pár ezer forintos összeg van veszélyben, hanem a kártyaadatokat is ellopják, vagyis a bankkártya mögötti számlán lévő összes pénz kerül veszélybe.

A csalást bejelentették az illetékes hatóságoknak, arra kérik az ügyfeleket, hogy

  • minden esetben ellenőrizzék, hogy az ügyfélazonosító számsorok valóban az ügyfél adatai legyenek -bármilyen kényelmetlen is ez.
  • A befizetési link pedig csakis a CIB Bank oldalára vezethet.

Az Elmű-Émász ügyfeleinek átvételét követően 2021 végére az MVM Next 6,4 millió egyetemes szolgáltatásban ellátott ügyfél részére szolgáltat földgáz- és villamosenergia-ellátást, továbbá több mint 55 ezer üzleti ügyfél szabadpiaci villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője is lesz.

www.portfolio.hu

.