Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Veszélyessé vált egy két éve átadott autópálya: több hónapra lezárják javítás miatt


Várhatóan szombat reggel lezárják az M30-as autópálya egy részét, mert az elmúlt időszakban Szikszó térségében a sztráda szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott – közölte az MTI-vel a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF).

A tájékoztatás szerint az elmozdulás olyan mértékű, hogy az veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így az MKIF úgy döntött, mindkét irányban teljes szélességében lezárja az autópályát.

Az M30-as sztráda ezen szakasza még garanciális időszakban van, így az üzemeltető szerepét betöltő MKIF felvette a kapcsolatot a beruházó magyar állammal, aki haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére – közölték. Mivel a munkák a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében – írták.

A társaság a rendőrséggel és a Magyar Közúttal egyeztetve a következő kerülőutakat javasolják: Tornyosnémeti felől a Szikszó csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Felsőzsolca 30-as csomópontban lehetséges a visszatérés az M30-as autópályára.

Kassa irányába a Felsőzsolca 30-as csomópontban található kiterelés után a 3-as útról Szikszó Csomópontban lehetséges visszatérni az M30-as autópályára. Bánréve és Miskolc-észak felé a Miskolc-észak/Kazincbarcika 33-as csomópontban található kiterelés után a 306-os számú útra, onnan a 26-os számú útra térést javasolják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük