Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Veszélyes álláshirdetésre figyelmeztet a minisztérium


A közösségi oldalakon elszaporodtak a nyelvtudást nem igénylő izlandi munkalehetőségek, amelyek veszélyesek. Több esetben is a jól fizető munka reményében kiutazó magyarok bűncselekmény áldozataivá váltak

Az utóbbi időben elszaporodtak az olyan – jellemzően magyar nyelvű – álláshirdetések, amelyek fizikai munka (takarítás, építkezési munkák) lehetőségét ajánlják akár nyelvtudás nélkül is Izlandon. Ezek a hirdetések általában közösségi oldalakon (a Facebook tematikus, álláshirdetéseket gyűjtő vagy izlandi témájú oldalai) vagy más ellenőrizetlen fórumokon (akár hamis profil alatt) kerülnek meghirdetésre – olvasható a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat tájékoztatójában, amelyet a Pénzcentrum szúrt ki.

A kiutazást követően a friss „munkavállaló” könnyen bűncselekmény áldozata lehet. Hangsúlyosan kérik, hogy külföldi munkavállalása előtt a lehető legnagyobb körültekintéssel járjon el, a leendő munkaadó hátterét, megbízhatóságát többszörösen, a lehető legnagyobb alapossággal ellenőrizze mindenki még a kiutazás előtt!

A munkaerőt szervező közvetítőknek, munkaerő-kölcsönző cégeknek kötelező regisztrálniuk magukat az izlandi hatóságoknál, biztonsága érdekében mindenki regisztrált céget válasszon! A cégek listája itt található.

Közvetve a biztonsághoz tartozó információ, hogy Izland a világ egyik legdrágább országa, így utazása előtt győződjön meg mindenki róla, hogy kellő anyagi fedezettel rendelkezik egy nem kívánt, váratlan esemény esetére is.

Forrás: Pénzcentrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük