Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Véres tragédiák miatt adott ki közlekedési figyelmeztetést a magyar rendőrség

Rövid időn belül egy kerékpáros és egy gyalogos halt meg közlekedési balesetben Veszprém megyében. Mindkét baleset sötétben történt, és egyik áldozat sem volt jól látható.

Az elmúlt öt napban két olyan halálos közlekedési baleset történt Veszprém megyében, melynek során kivilágítatlan kerékpáros és láthatósági ruházatot nem viselő gyalogos halt meg a reggeli és a délutáni sötétben.

Tapolca határában egy út szélén haladó kivilágítatlan kerékpárral ütközött egy autós, míg Veszprém határában, a Pápai úton egy autó elütött egy vele azonos irányban, az út szélén, láthatósági ruházat nélkül közlekedő gyalogost.

A közlekedés legvédtelenebb, egy baleset során sérülésnek leginkább kitett résztvevői a gyalogosok és a kerékpárosok.A rendőrség a balesetmentes közlekedés érdekében a gyalogosoktól és a kerékpárosoktól is nagyobb körültekintést kér és vár el.

Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között minden esetben viseljenek láthatósági mellényt (ruházatot),de ott is érdemes felvenni, ahol van közvilágítás.Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a menetirány szerinti bal oldalon, lehetőség szerint az útpadkán közlekedni,mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat.

Különösen éjszaka és korlátozott látási viszonyok között vállalnak óriási kockázatot azok, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat, és ezáltal a többi közlekedő nem veszi őket észre.