Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Véget ért az országos ellenőrzés: a járművek negyede fennakadt a rendőri razzián


A ROADPOL akció eredménye sokkoló: a razzia során a rendőrök az ellenőrzött tehergépkocsik és buszok 23 százalékánál tapasztaltak valamilyen jogsértést.

Február 25-én zárult le az egyhetes közúti ellenőrzés, melynek során 8741 tehergépkocsit és 563 autóbuszt ellenőriztek – írja a police.hu.

Összesen 2141 esetben állapítottak meg jogsértést, ebből azonnali közlekedési korlátozást 17 tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

Ami a tehergépkocsikat illeti, a leggyakoribb probléma a sebességhatár étlépésével volt, összesen 659 jármű vezetője nem tartotta be ezt a fontos szabályt.

410 ALKALOMMAL MELLŐZTÉK A PASSZÍV BIZTONSÁGI ESZKÖZ HASZNÁLATÁT – AZAZ NEM KÖTÖTTÉK BE MAGUKAT -, VEZETÉSI- ÉS PIHENŐIDŐHÖZ KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYSZEGÉSSEL 201-SZER TALÁLKOZTAK,

a jármű- és rakománybiztonság kapcsán 196 esetben találtak gondot, okmányok kapcsán pedig 177 alkalommal volt probléma.

7 gépkocsivezetőnél az ittasság gyanúja is felmerült.

A buszvezetők közt a legtöbben biztonsági öv be nem csatolásával buktak meg, összesen 56-an. Az okmányok 13 embernél nem stimmeltek, 12 esetben pedig a vezetési és pihenőidő szabályait nem tartották be. A megengedett legnagyobb sebességet heten lépték át.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük