Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Véget érhet a rezsikímélő időjárás – ekkor tör be a télies időjárás Magyarországra


Mostanában csak a hajnalok voltak igazán hidegek, mivel napközben nem hűlt le annyira a levegő. A jelenlegi helyzetben rengetegen örültek Magyarországon a rezsikímélő időjárásnak, mivel nem kellett annyit fűteni. Az Időkép előrejelzése szerint azonban ennek hamarosan vége, és érkezik a télies fordulat, persze nem azonnal.

Címlapkép: Getty Images

Egy mediterrán ciklon enyhe időt hoz, azonban ide kattintva láthatjuk a térképen, hogy a hideg, fagyos levegő is Magyarországra fog ereszkedni. Az Időkép arról számolt be, hogy a mediterrán ciklon várhatóan sok csapadékot hoz, illetve az előoldalán péntek-szombatra dél felől enyhébb levegőt. Szombaton délen, délkeleten 15 fok sem kizárt, és akár még mennydörgést is hallhatunk.

Vasárnap előreláthatólag fokozatosan átkerülhetünk a ciklon hátoldalára, így ha marad a csapadékos idő, az esőt nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel, ezzel együtt az északira, északnyugatira forduló szél is nagy területen viharossá fokozódhat. Ez persze még csak modellszámítás, később válik hivatalossá, hogy mi várhat ránk a hétvégén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése arról számolt be, hogy nem csak a Mikulás, hanem egy hidegfront is érkezik. Magyarország magasabb pontjain lehet csak havazás, a többi részen inkább esős lesz az idő.

Ma este tehát egy frontális csapadékzóna érkezik. Ennek mentén többfelé várható eső, zápor, a magasabban fekvő részeken átmenetileg havas eső, esetleg hó is lehet. A csapadékrendszer reggelig megközelítőleg a Tisza vonaláig juthat. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük