Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Ma véget érhet a háború?! Folytatódnak az ukrán-orosz béke-tárgyalások – Itt vannak Putyin békefeltételei


Ma folytatódnak az ukrán-orosz béke-tárgyalások – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség. Kiderültek az első orosz követelések is.

Illusztráció Fotó: IAN LANGSDON/AFP

„A megbeszélések a megállapodásnak megfelelően holnap folytatódnak” – mondta egy orosz forrás a TASZSZ-nak, anélkül, hogy pontosította volna, hol tartják a megbeszéléseket, közli az RTL belga oldala.

Az orosz és az ukrán delegáció újabb tárgyalási fordulóját március 2-ra tervezik – közölte a Zerkalo Nedeli ukrán sajtóorgánum is. A Glavkom ukrán hírportál szerint, amely az ukrán delegációban lévő forrásokra hivatkozik, Oroszország hétfőn,

a tárgyalások első napján azt követelte, hogy Ukrajna ne csatlakozzon a NATO-hoz vagy az Európai Unióhoz, és hogy tartsanak népszavazást a kérdésről.

Az orosz delegáció arra is kérné Ukrajnát, hogy fogadja el a kelet-ukrajnai Luganszk és Donyeck szakadár köztársaságok orosz elismerését, és mondjon le az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím visszafoglalásáról.

Ukrajna a maga részéről

tűzszünetet követel és az orosz csapatok kivonását is területéről.

A két ország küldöttségei hétfőn találkoztak először, és többórás megbeszélést követően távoztak a fehérorosz határon. A diplomaták szerint az új tárgyalásokra a lengyel-fehérorosz határon kerülne sor.

Hír TV