Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Vásárosnamény lett Magyarország legaktívabb és legpéldamutatóbb turisztikai kisvárosa


Vásárosnamény – Újra történelmet írt Vásárosnamény, ezúttal a turisztika területén alkotott maradandód. A Magyar Marketing Szövetség ez évben is meghirdette pályázatát, a városmarketing projektek szakmai elismerését jelző „Városmarketing Gyémánt 2020″ védjegy megszerzésére. Több kategóriában keresték és díjazták a városok, települések ismertsége és elismertségének növelése, fejlesztése érdekében megvalósított sikeres marketingprojekteket, kampányokat, rendezvényeket, a szakmailag profi marketingmegoldásokat.

Vásárosnamény nevében, a Liptákné Juhász Anikó vezette Tourinform iroda készítette a pályázatokat. A tegnapi eredményhirdetést követően, most újabb szakmai elismeréseket zsebelhetett be a Bereg szíve, további három gyémánt díjjal gazdagítva Vásárosnaményt! A szakmai zsűri ezzel ismét a Vásárosnaményban végzett marketing munka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismerte el. A pályázatok szakmai értékelését a marketing szakma – a tudomány, az oktatás és a gyakorlati megvalósítás terén dolgozó – elismert személyiségeiből álló zsűri végezte, s ítélte oda.

Korábbi díjak

A Bereg szívének közel egy évtizedes munkáját és erőfeszítéseit, a város turisztikai mutatóinak folyamatos emelkedése mellett, a Magyar Városmarketing Díj versenyen elnyert gyémánt védjegy is igazolja, mely rövid időn belül már a huszonötödik sikeres szereplését jelenti marketing területen a városnak. A folyamatosan fejlődő városmarketing tevékenység pozitív hatással van nemcsak a város ismertségére és megítélésre, de a Vásárosnaményban élők mindennapjaira is egyaránt. A díjakat Vásárosnamény nevében Liptákné Juhász Anikó, a városmarketing tevékenységet végző Tourinform Vásárosnamény irodavezetője vehette át Budapesten, a tegnapi napon tartott díjátadó gála keretein.


Az elismerésekről a díjakat átvevő szakembert, Liptákné Juhász Anikót kérdeztük:

Szeptember 17-én adták át Budapesten az Akvárium Klubban a városok, települések marketing tevékenységét elismerő Városmarketing Gyémánt díjakat. Vásárosnamény Város Önkormányzata 2016. óta nyújtja be pályázatait, eddig összesen 25 városmarketing gyémánt tulajdonosai vagyunk, mellyel az országos ranglista 5. helyén szerepelünk.
Emellett szinte minden évben sikerül valamilyen különdíjat is elnyerjünk, 2017-ben a “Városmarketing Nagykövete” volt a város, idén pedig sikerült  “Kisvárosi Első” különdíjat elhozzuk. A díj igazolja, hogy Vásárosnamény Városa bizonyult a 2020. évi Magyar Városmarketing Díj pályázat legaktívabb példamutató nevezőjének kisváros kategóriában, ezzel is mutatva elkötelezettségét a városok és a városmarketing irányába.
Vásárosnamény mellett a megye is számos nívós elismerésben részesült, így
Nyíregyháza város fantasztikus gyémántesővel 19 gyémántdíjat zsebelt be és ezzel ő lett 2020-ban a “Városmarketing Fővárosa”. Nyíregyháza és Vásárosnamény aktivitása eredményeként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nyerte a “Marketingaktív Megye” különdíjat. Büszkék vagyunk az eredményeinkre, a városunkra és a megyénkre!
Zárásként elmondta, hogy
a díjátadó ünnepséget követően kerekasztal beszélgetésen vettünk részt, ahol a meghívott beszélgető partnerek között Veres Pál Miskolc polgármestere, Zagyva Gyula a Nyíregyházi Városkép Nonprofit Kft. igazgatója, Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke, valamint jómagam a Tourinform Vásárosnamény irodavezetője ismertettük városunk és a térség értékeit.

Korábbi díjazottok