Közzétette - Kategória - Egyéb, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Vásárosnamény fájdalommal búcsúzik Felhős Szabolcs Tanár Úrtól


Életének 78. esztendejében örök nyugalomra tért Vásárosnamény egyik jeles személyisége, Felhős Szabolcs Tanár Úr. Vásárosnamény városa fájdalommal búcsúzik attól a kiváló embertől, aki mosolygósan járt-kelt városszerte, mindig volt egy-egy kedves szava a fiatal generáció tehetségeihez, és amíg egészségügyi állapota lehetővé tette, aktívan részt vett a város kulturális életében, és boldogan népszerűsítette annak értékeit. A pedagógus emléke előtt a város polgármester, Filep Sándor tiszteleg.

Újabb pedagógusától búcsúzik a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium. Életének 78. esztendejében távozott közülünk Felhős Szabolcs Tanár Úr,. Nevelő-oktató munkája révén sokat fáradozott azért, hogy a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium térségünk meghatározó középiskolája legyen.

Az intézményben eltöltött hosszú esztendők alatt magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, munkaközösség-vezetőként, könyvtáros-tanárként tevékenykedett, emellett elismerésre méltó közéleti tevékenységet folytatott. Az oktatási intézmény történetének egy jelentős szakaszában szervezte újjá a magyar nyelvi és irodalmi munkaközösséget, amely építve a hagyományokra, számos kezdeményezéssel mozdította elő nemcsak a gimnázium, de a térség pedagógiai, szakmai tevékenységét is. Tanár Úr lelkes munkájának köszönhetően, az intézmény jelentős szerepet töltött be a megye kulturális életében is. Módszertani innovációi, szakmai felkészültsége, szervezőkészsége, aktív szerepvállalása követendő példaként állt kollégái előtt. Diákjaiban igyekezett kialakítani az olvasás szeretetét, megismertetni velük anyanyelvünk szépségeit, s megtanította őket arra is, hogyan válhatnak igényes, értő olvasókká. Időt, energiát nem kímélve készítette őket tanulmányi versenyekre, előadásokra, ünnepi műsorokra.

A II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és Vásárosnamény közössége mindörökre megőrzi emlékezetében sikerekben gazdag pedagógiai-szakmai tevékenységét, s köszönjük, hogy az általa szervezett programok, rendezvények nyújtotta kulturális élmények részesei lehettünk.

Ilyenkor márciusban, mindig vártam már, s tudom azt, hogy sajnos már soha többé nem jön! Ilyenkor ő mindig pályázott arra, hogy a kedvenc folyóirata a Partium, egyfajta támogatást kapjon az Önkormányzattól. De nem volt olyan bizottsági ülésünk sem, a Szociális-, Egészségügyi-, és Művelődési Bizottságon amikor ne merült volna fel a neve. Akár munkássága, akár egy újabb kérelme kapcsán.

Tanár úr! Mindent köszönünk neked! Azt kívánjuk innen, hogy nyugodj békében!

A polgármester emlékezőbeszédét, itt tekintheti meg: