Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Varga Judit: Mi vagyunk Európa kincskereső kisködmöne


A miniszter szerint azért van ilyen ködmönünk, hogy jelezzünk Európának, ha az letérne az útról.

„Úgy gondolom, mi vagyunk Európa kincskereső kisködmöne” – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Polgári Magyarországért Alapítvány Quo vadis, Európa? – nemzetek Európája és a magyar érdek című csütörtöki konferenciáján a közösségi oldalára feltöltött videója szerint.

Varga elmondta, a klasszikus regényben a ködmön akkor szorít, nehéz és izzaszt, amikor baj van a becsülettel, amikor a lelkiismeret jelez.

Amikor tisztességtelenséget, valami árulást, sunyulást jelez. Ezt a ködmönt, mint ahogy a regényben, Gergő édesapja varrta, számunkra is dédapáink, nagyapáink, apáink varrták”

– mondta.

A miniszter szerint ez az „alkotmányos önazonosságunk és ez a ködmön azért van nekünk, hogy jelezzünk másoknak is, hogy mikor szól a lelkiismeret, és mikor kell visszatérni azokhoz az európai értékekhez, amik alapján mindannyian együtt egyszer útnak indultunk”.

A konferencián Varga arról is beszélt, hogy az Európai Unió ma tagadja hagyományos értékeit, jobban értékeli az idegen kultúrákat, ezzel szemben a magyar kormány azt vallja, hogy a zsidó-keresztény gyökerek táplálják Európát, a természetes közösségek – család, nemzet, egyház – nélkül zátonyra fog futni a kontinens jövője.