Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Varázslatos ünnepi díszbe öltözött a Vásárosnaményi Hétszínvirág Óvoda

Vásárosnamény – Az adventi hetek, a karácsonyvárás az egyik legjelentősebb ünnepi időszaka, a térség legnívósabb óvodájában, a Vásárosnaményi Hétszínvirág Óvodában. Az ünnepkör szépségét, illetve sokszínűségét talán az adja, hogy éppúgy hozzátartoznak a régi korokat idéző néphagyományok és szokások, mint a mai kor karácsonyi jelképei. Az óvoda munkatársai ezt pedig igyekeznek, minden évben feledhetetlenné és színvonalassá tenni a gyermekeknek. Az adventi hetek nem csak a vásárosnaményi, hanem a Játékország Óvodáinak összes tagintézményében, a karácsonyi ünnepre való felkészülés jegyében telnek. A közös készülődés során a gyermekekben tudatosítani igyekeznek azt, hogy a karácsony a család, a szeretet ünnepe is. Persze az óvodai ünnepi készülődés meghitt pillanatai mellett lázas tevékenység is folyik a csoportokban. Készülnek az adventi koszorúk, a karácsonyfadíszek, az egymásnak készített apró ajándékok. Emellett közös énekléssel, valamint a régi időket megidéző karácsonyi történetekkel, mesékkel, és dalokkal varázsolják el a gyermekek képzeletvilágát. A vásárosnaményi óvoda épületét körbelengi a karácsony jellegzetes illata, melyet idén egy különleges momentummal is színeztek. Az óvónők és dajkák ugyanis a nevelési szünetben az óvoda egészét, szebbnél-szebb saját készítési karácsonyi dekorációkkal díszítették fel. A varázslatossá vált óvoda, így lélekmelengető hangulatban várta a másnap érkező gyermekeket. A díszítésen túl közös karácsonyfadíszítésre is sor került, melyet jó hangulatban telő karácsonyi éneklés zárt, az megye egyik legszebb karácsonyfájának tövében.

Az egyedülálló kezdeményezésről Vezséné Oszlár Ildikót, a Játékország Óvodáinak vezetőjét kérdeztük.

Az advent, a karácsonyvárás az egyik legjelentősebb ünnepi időszaka mindannyiónk számára. A Vásárosnaményi Játékország Óvodáinak dolgozói, ebben a különleges helyzetben is, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az ünnep közeledtével óvodásainknak meghitt, szeretetteljes hangulatot, környezetet teremtsenek – mondta az óvoda vezető.

Az adventi készülődés gyermekcsoportonként valósult meg, ahol a közös adventi koszorú készítése mellett, a mézeskalács készítés, kézműveskédés, valamint a karácsonyi témájú versek, mesék, dalok kerülnek előtérbe. Mindezek fantáziájuk, kreativitásuk kibontakoztatása mellett, az összetartozás érzését erősíti bennük. A beregi ünnepvárásban, az adventi időszak kezdetével az intézmény számos pontján, kedves karácsonyi dekorációkkal igyekeztünk ünnepi hangulatot varázsolni óvodáinkba.

Így megszépült külső kerítésünk egy része, bejáratunk, folyósóink, és természetesen csoportszobáink. A rendkívüli járványügyi-helyzetre való tekintettel, közös karácsonyfadíszítéssel kedveskedtünk a gyerekeknek, melyek mindegyike egyedi, saját kézzel készített. A Játékország Óvodáinak munkatársai és vezetőségé nevében, áldott , békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

 – zárta gondolatait Vezséné Oszlár Ildikó.