Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Van jogosítványa? Komoly pénzbüntetésre számíthat, ha erre nem figyel oda


Érdemes mindig ellenőrizni a vezetői engedély érvényességét a plasztik kártya hátsó oldalán, ugyanis a lejárt jogosítvánnyal vezető sofőrök komoly pénzbüntetésre számíthatnak: ha valaki lejárt jogosítvánnyal vezet, bűncselekményt követ el, amiért 45 ezer forintos helyszíni bírság is kiszabható. A lejárati időt pedig nem érdemes kivárni, érdemes már egy hónappal előtti igényelni az új jogosítványt.

Érdemes alaposan megvizsgálni a jogosítványunkat, ugyanis az okmányon két érvényességi dátum szerepel. A kártya első oldalán lévő arra vonatkozik, hogy meddig használható a jogosítvány belföldön, mint személyazonosító okmány a lakcímkártya felmutatása mellett. A hátsó oldalon lévő dátum pedig maga a jogosítvány érvényessége, amely azt mutatja, hogy meddig használható a jogosítvány a vezetéshez. Ez főként attól függ, meddig érvényes az az orvosi alkalmassági vizsga, ami a jogosítvány megszerzéséhez szükséges – írja a Dívány. Megjegyezték:

A jogosítvány érvényessége mindenkinél egyedi, elsősorban az életkor befolyásolja.

Bizonyos ideig a lejárt jogosítvány is érvényes

Talán kevesen tudják, hogy bizonyos ideig lejárt jogosítvánnyal is van lehetőségünk gépjárművet vezetni, ha rendelkezünk egy erre vonatkozó 60 napig érvényes igazolással. Ezt az okmányirodában szerezhetjük be.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük