Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Változtak a vérnyomásmérés szabályai – Új értékeket adtak meg, innentől lehet önnek is magasnak számít majd


A magas vérnyomás napjainkban Magyarországon és az egész világon népbetegségnek számít. Most változott néhány dolog a mérés körül, amiről jobb, ha tudsz. A magas vérnyomás, vagy hipertónia, a modern társadalom egyik leggyakoribb egészségügyi problémája.

A betegség megelőzésének a kulcsa az egészséges életmód kialakítása, amely magában foglalja a rendszeres testmozgást, a kiegyensúlyozott étrendet, a stressz kezelését és a dohányzás elkerülését.

A vérnyomás rendszeres mérése segít a korai felismerésben, ebben viszont most változás történt.

Jelentős szigorítás történt a magas vérnyomás diagnózisában. Az Amerikai Szívgyógyászati Társaság, és az Amerikai Kardiológiai Kollégium más egészségügyi szervezetekkel közösen új értéket határozott meg.

Az Éva magazin beszámolt róla, hogy eddig a 140/90 mmHg feletti értéktől számított a vérnyomás magasnak, azonban újabban a 130/80 mmHg feletti értéktől húzzák meg a határt.

A tanulmányok kimutatják, hogy a 130/80 mmHG feletti vérnyomás is képes jelentősen növelni a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az agyvérzés kockázatát, ezért volt szükség a változtatásra.

Az új határértékek bevezetésével a cél egyértelműen az, hogy a magas vérnyomás kezelése hatékonyabb legyen, és persze, hogy a betegek ne hanyagolják el ezt, és időben észbe kapjanak.

Fontos tudni, hogy a magas vérnyomás évekig tünetmentes lehet, még akkor is, ha a vérnyomás értékei veszélyesen magasak. Ne hanyagoljuk el az ellenőrzést, és lépjünk időben!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük