Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Változik a családi pótlék kiutalásának rendje: augusztusban kétszer érkezik pénz a szülőknek


Az előző havi családi pótlékot rendszerint a következő hónap legelső napjaiban írják jóvá az arra jogosultak bankszámláin. Idén augusztusban azonban változik ez a menetrend, és ebben a hónapban kétszer is kapnak ilyen támogatást a családok.

Az augusztus kivételes az iskolakezdésre való felkészülés miatt, ezért kétszer is érkezik családi pótlék ebben a hónapban.

A JÚLIUSRA JÁRÓ ÖSSZEGEKET AUGUSZTUS 2-ÁN UTALJA EL A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR EL AZ ARRA JOGOSULT CSALÁDOKNAK, MÍG AZ AUGUSZTUSI CSALÁDI PÓTLÉKOT NEM SZEPTEMBER ELEJÉN, HANEM KORÁBBAN, MÁR AUGUSZTUS 25-ÉN, PÉNTEKEN.

Ezt követően visszaáll a családi pótlék kiutalásának szokásos menetrendje. Miután a családi pótlékra jogosultak kétszer kapnak utalást augusztusban, ennek megfelelően a következő, szeptemberi családi pótlék október 2-án, hétfőn kerül majd jóváírásra.

Az év hátralévő részében ezt követően a következő napokon érkezik majd a családi pótlék a bankszámlákra:

  • 2023. októberi családi pótlék: november 2. csütörtök
  • 2023. november családi pótlék: december 1. péntek
  • 2023. december családi pótlék: 2024. január 2. kedd

Fontos kiemelni, hogy a fenti dátumok a hivatalos banki jóváírás napjait jelölik, míg a postai kézbesítés ennél lassabb, 3-5 nap is lehet, mire megkapják a családok a pótlékot.

Az érvényben lévő rendelkezések értelmében egyébként a családi pótlék utólag kerül folyósításra a kérelmező által megjelölt fizetési számlára (bankszámlára/folyószámlára), vagy lakcímére. Amennyiben fizetési számlára kéri az ellátást folyósítani, akkor hamarabb megkapja az ellátást, mert az ellátást számlára utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 3. napjáig, lakcímre történő utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell folyósítani. Ezen időpontig kell az ellátást elutalni, tehát ez nem azt jelenti, hogy eddig a kérelmező meg is kapja azt.

2022-ben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint 23.769 forint volt a családi pótlék egy családra jutó havi átlaga.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: