Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Változékony, ámde nyárias meleg idő várható a következő napokban: zivatarokra, jégesőre és felhőszakadásra is van kilátás


A következő pár napban változékony, ámde meleg idő várható. Többször számíthatunk erőteljes zivatarokra, jégesőre, felhőszakadásra.

Vasárnap: napsütéses és záporos

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás. Az ország keleti felén erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, napközben főként ott alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Este pedig már a Dunántúlon lehet némi csapadék. A Dél-Alföldön heves zivatarokra is van esély.

A déli szél csak néhol élénkül meg, a zivatarok közelében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten hűvösebb lesz az idő.

Hétfő: jégeső sem kizárt

Pünkösd másnapján erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Hétfőn sok helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek.

A déli, délkeleti szelet élénk lökések kísérik, a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések lehetnek. A minimumok 8 és 16, a maximumok 22 és 29 között alakulnak.

Kedd: marad a szélsőséges időjárás

Erőteljes gomolyfelhő-képeződés és fátyolfelhők mellett általában kevés napsütés valószínű. Sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük