Közzétette - Kategória - Internet, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Változás jön a Facebook Messengerbe: az arcával azonosíthatja magát


Biztonságosabbá válhat a Facebook csevegője: úgy tűnik, azon dolgoznak a legnagyobb közösségi oldal fejlesztői, hogy bevezessék az arccal történő azonosítási módot.

Sokan félnek attól (és nem is alaptalanul), hogy idegenek férhetnek hozzá a Messengeren folytatott beszélgetéseikhez. A jövőben viszont nagyobb biztonságban érezhetik magukat, ugyanis a Facebook egy újabb védőréteget ad chatelős szolgáltatásához: állítólag bevezet egy biometrikus azonosítási módot. A szolgáltatás korai verziója tulajdonképpen úgy működik, mint a WhatsApp biometrikus azonosítója – közölte Twitteren Jane Manchun Wong, aki az androidos Messenger alkalmazás forráskódjában talált erre vonatkozó nyomokat.

Az arcfelismeréses hitelesítést egy külön képernyőn lehet majd beállítani. A zárolás jelenleg 1 perc, 15 perc vagy 1 óra után léphet életbe a Messenger elhagyása után. Ha ezt beállították, akkor az alkalmazás használatához már arcfelismeréssel lehet csak bejelentkezni. Ezzel együtt az üzenetek elolvashatók, ha az app zárolva van.

© Twitter/Jane Manchum Wong

Jelenleg Face ID néven szerepel az új funkció, de mivel ez az elnevezés már az Apple-é (az iPhone X-en, illetve az újabb iPhone-modelleken), inkább csak munkacímként érdemes gondolni rá, különös tekintettel arra, hogy a szolgáltatás androidos készülékeken is elindul majd.

Hogy megnyugtassák a felhasználókat, azt külön is megjegyzik, hogy az arcazonosítót nem továbbítják, és nem is őrzik meg a Facebookon. A technikáról bizonyára több is kiderül, amikor majd a szolgáltató készen áll az új funkció bevezetésére.

/hvg.hu/