Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Üzentek a kárpátaljai mentősök: azonnali segélyszállítmányt küldenek a magyar mentők Beregszászba


A Beregszászi Mentőállomás üzenetét az Országos Mentőszolgálat osztotta meg közösségi oldalán.A Beregszászi Mentőállomás, amihez 39 falu és Beregszász tartozik, melyek 68 százaléka magyar ajkú, az Országos Mentőszolgálathoz fordult segítségért.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Olyan eszközöket kértek, amit a mentés során használhatnak. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azonnal reagált, és a segélyszervezetek segítségével rendkívüli segélyszállítmányt küldött a beregszászi mentőknek.A Beregszászi Mentőállomás köszönetnyilvánító üzenetét most hivatalos Facebook oldalán osztotta meg az Országos Mentőszolgálat.

 

Országos Mentőszolgálat

❗️UKRAJNÁBÓL ÜZENTEK A MENTŐK❗️Ime a bejegyzés: “TISZTELT KÖVETŐK❗️
A Beregszászi Mentőállomáshoz 39 falu és Beregszász városa tartozik, az összlakosság 76028 fő. Öt mentőautónk áll itt szolgálatba, napi 24 órában. Mivel a bajtársak mind beszélnek magyarul és a Beregszászi járásban élő emberek 68 %-a magyar ajkú, ezért felvettük a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal. Olyan eszközöket, kötszert, fájdalomcsillapítót, fertőtlenítőket kértünk, amit a mentés során használhatunk majd. A főigazgató azonnal reagált és az OMSZ partnereivel, (Baptista Szeretetszolgálat, MAZSIHISZ, Ökumenikus Segélyszervezet, Református Szeretetszolgálat, Johannita Segítő Szolgálat, Országos Szamaritánus Társaság ) rendkívüli segélyszállítmányt készítettek össze nekünk, ami a szükséges engedélyek beszerzését követően, már érkezik hozzánk! A magyar mentők a szeretteinkről is gondoskodnak, őket is biztonságban tudhatjuk az OMSZ üdülőjében. Köszönjük a magyar bajtársaink gyors és hatékony segítségét! Külön köszönet a kamionban levő élelmiszerekért az Etesd.hu- nak! 🇺🇦🙏🏼❤️🇭🇺🚑#mentők #veddészreamentőt #Baptistaszeretetszolgálat #MAZSIHISZ #Johanniták #segélyszervezet #mrsz #USB #erkelpatika #etesd Forrás.: https://www.facebook.com/100011083085124/posts/1561066820939406/?d=n