Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ukrajnából érkező menekültekkel pótolnák a munkaerőhiányt a Sparban is


Az üzletláncnál jelenleg nagyjából 250 fő hiányzik, őket Ukrajnából érkező menekültekkel pótolnák.

Képünk illusztráció Fotó: wikipedia

Készen áll a Spar ukrán menekültek foglalkoztatására, hiszen jelenleg is 200–250 munkavállaló hiányzik a vállalattól, főleg Budapesten és az osztrák határ közelében – mondta Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezetője az üzletlánc évértékelő sajtótájékoztatóján. Heiszler elmondása szerint a kérdés csupán az, hogy az ukrán menekülteknek mikor lesznek megfelelő papírjaik a munkavállaláshoz, valamint hogy akarnak-e Magyarországon dolgozni.

Heiszler kiemelte, hogy a Spar jelenlegi dolgozóinak nyolcvan százaléka nő, így a női menekülteknek tudnának munkát biztosítani, azonban az is kérdést jelent, hogy ők meg tudják-e oldani gyermekeik elhelyezését.

Heiszler hozzátette, hogy az orosz–ukrán háború kirobbanása óta a fontos élelmiszer-alapanyagok beszerzése nehezebbé vált a Spar számára is: mint mondta, jelenleg a búza és a növényi olaj beszerzése sokkal nehezebb, azonban 3-5 hónapos készletei mindenkinek vannak. Azt mondhatom, hogy fogjuk tudni pótolni a kieső készleteket, de ez drágább lesz, úgyhogy összességében valószínűleg felfelé fogja hajtani az inflációt, tovább fognak emelkedni az árak – mondta az ügyvezető igazgató.

A Spar forgalma 7,2 százalékkal növekedett 2020-hoz képest, összesen 791,8 milliárd forintos forgalmat realizáltak. A cégcsoport jelenleg több mint 14 ezer munkavállalót foglalkoztat országszerte.