Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Újra vízben a beregi úszótehetségek: házi buliúszóverseny a vásárosnaményi Szilva Fürdőben


Vásárosnamény – A koronavírus-járványhelyzet az élet minden területére, így a sporttevékenységre is jelentős hatással volt, az elmúlt hónapok során. A térség és a megye legkiemelkedő sportsikereit szállító sportolói, a vásárosnaményi úszók így hosszú hónapokig nem találkozhattak egymással, emellett nem versenyezhettek, számos sportélményt veszítve ezzel. A beregi sporttehetségek, valamint a vásárosnaményi Szilva Fürdő vezetője  Hankovszkiné Medve Mónika, ezért ,,Szilva Házi Úszóverseny,, fantázianévvel, jó hangulatú buliversenyt szervezett az általa vezetett intézményben.

A Szilva Úszó háziversenynek, a megannyi sikeres úszótehetséget kitermelő fürdő, 16 méteres medencéje adott otthont. A versenyen a vásárosnaményi- és a mátészalkai szakosztályok 2002-2016-os korosztályos úszói, A és B kategóriában, valamint 14 versenyszámban mutathatták meg úszástudásukat és gyorsaságukat. Összesen hatvanegyen vettek részt, a Bereg szívében megrendezett háziversenyen, így harminchárom hazai versenyző mellett, huszonnyolc mátészalkai tehetség képviseltette magát a megméretésen. A versenyen tizennégy egyéni számban mérhették össze tudásukat, így volt: debütáló 16-32 méter, 50 méter lány-fiú gyors, 100 méter lány fiú gyors, 50 méter lány-fiú pillangó, 50 méter lány-fiú mell, 100 méter lány-fiú mell, 64 méter lány-fiú vegyes versenyszám is. A verseny eredményességét mi sem bizonyítja jobban, hogy több egyéni csúcs is született. A versenyt egy nem hagyományos programmal zártak, hiszen labdás és páros csapatépítő váltóversenyen vehettek reszt a gyerekek. A szakosztályok közötti verseny nagyon szoros volt, ennek ellenére egy baráti, jó hangulatú napot tölthettek el a vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdőben, ahol minden sportoló éremmel a nyakában térhettek haza.

A versenyt követően a beregi sikeredzőt, Hankovszkiné Medve Mónikát kérdeztük:

Az úszni tanulás célja az alapvető vízbiztonság elnyerése, a félelemérzet leküzdése, az örömszerzés, az élményekkel való gazdagodás, az egészséges életmód mellett a mozgáskoordináció fejlesztése, a térérzékelés és a figyelem fejlesztése játékosan, mindez változatos eszközökkel. Szakosztályunk az úszó sporttal önállóságra neveli a gyermekeket, emellett fejlesztjük a csapatban való együttműködésüket is, valamint a közösen gondolkozást. Számos megyei- és országos verseny elmaradt idén, ezért jött az ötlet és szerveztem meg a házi buliúszóversenyt, a már évek óta rendszeresen úszásra járó fiataljainknak – mondta a sikeredző.

Nemenként, több korosztályt indítva, 33 fővel, 14 versenyszámban mérhették össze tudásukat a sportolóim. Emellett 28 mátészalkai gyermek is érkezett a versenyre, melyet ezúttal is köszönök az Arany Cápáknak, azaz a Mátészalkai MTK Úszószakosztályának. Azt hiszem elértük a célunkat, hiszen a résztvevők nagyon jól érezték magukat. Szakosztályunk újra együtt lehetett, a hosszú hónapok kimaradása után a verseny, ismét csapattá kovácsolta őket. Együtt szurkoltak egymásért, megtapsolták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó társaikat a versenyen. Mindenki részesült jutalomban, hiszen érmet  és csokoládét is kapott. A sok belefektetett energia így, a versenyen is meghozta gyümölcsét. Remek alapot adhat ez, a reményeink szerint hamarosan elinduló megyei és országos megméretések előtt – mondta Hankovszkiné Medve Mónika, a csapat edzője.