Közzétette - Kategória - Egyéb, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Újra több milliós adománnyal segítették a megyei kórházat a jótékonysági vadászat résztvevői


Immár második alkalommal segítették a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát az országos jótékonysági vadászat megyei résztvevői.
2019. december 27-én, az ország valamennyi megyéjében egy időben rendezték meg az első országos jótékonysági vadászatot az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.
A kezdeményezés 19 megyei kórház, köztük a Jósa András Oktatókórház gyermekosztálya számára tette lehetővé hiánypótló orvosi eszközök beszerzését.
A megye vadászai az első országos jótékonysági vadászat bevételéből tavaly egy transzkután mérő berendezés beszerzésével támogatták a nyíregyházi gyerekosztályt, több mint 3 millió Ft értékben.
A 2020-ban második alkalommal megrendezett országos jótékonysági vadászat megyei résztvevői és támogatói által ezúttal 7 010 575 Ft gyűlt össze, amely összeggel idén egy Fujifilm video-gasztroszkóp rendszer beszerzéséhez járult hozzá az egyesület.
A legmodernebb technológiát képviselő eszköz csecsemőtől a serdülőkorig használható a gyomor- és bélbetegségek diagnosztizálására, egyes esetekben pedig a kis betegek gyógykezelésére is.
Az adományozó okiratot Fejes László, az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szurovcsák András, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke és Támba Miklós, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének alelnöke adta át dr. Szondi Zita főigazgatónak és dr. Dicső Ferencnek, a nyíregyházi Gyermekosztály osztályvezető főorvosának.
Minden szervezőnek, résztvevőnek és támogatónak köszönjük a nemes gesztust, mindannyiuknak és szeretteiknek is jó egészséget kívánunk!
Jósa András Oktatókórház