Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újra meghosszabbították: A járványhelyzet miatt márciusban is igényelhető az ingyenes net


A kormány újra meghosszabbította a lehetőséget, mellyel azok élhetnek, akiknek digitális oktatásra kellett átállniuk.

Márciusban is ingyen férhetnek hozzá a vezetékes internethez a digitális oktatásban lévők – erről egy hétvégén megjelent kormányrendeletben határoztak. A kormány először tavaly novemberben vezette be a lehetőséget, amelyet aztán januárban és februárban is igényelni lehetett.

A fizetés nélkül használható internetre jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja; illetve az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

Frissítés: középiskolai tanárként dolgozó olvasónk jelzése szerint a lehetőséget csak azok vehetik igénybe, akik tavaly novemberben, az ingyennet első meghirdetésekor kérték azt, és ezzel regisztráltatták magukat.

HWSW informatikai magazin információi szerint az iparági szereplők arra számítanak, hogy a rendelkezés a teljes veszélyhelyzet idején érvényben maradhat – vagyis a következő 90 napban. A HWSW arról is írt, hogy tudomásuk szerint a lehetőséget eddig alig néhány tízezren igényelték, az intézkedés így a vártnál jóval kevésbé fájt a szolgáltatóknak.