Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újra jön a tikkasztó kánikula! Így alakul az időjárás vasárnap estig


A héten ismét harminc fok fölé emelkedik a hőmérséklet hazánkban, mutatjuk mely napokon milyen időre kell készülni. A hét eleji hűvös időjárást követően melegedés veszi kezdetét, szerdától a csúcshőmérséklet egyre több helyen haladja meg ismét a 30 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, az alábbiak szerint alakul az időjárás vasárnap estig.

Szerda

Északkeleten intenzívebb lesz gomolyfelhő-képződés, másutt derült, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, néhol erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Csütörtök

Változóan felhős lesz az ég, ami mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximum 30 és 36 fok között valószínű.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Péntek

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel, illetve helyenként több fátyolfelhővel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, délután általában 29 és 35 fok között alakul, de északon, északnyugaton csak 26, 28 fok valószínű.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Szombat

A sok napsütés mellett több-kevesebb gomoly- és fátyolfelhő képződik. Csapadék általában nem valószínű, de a nap első felében néhol előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül, néhol meg is erősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a szélvédett helyeken néhol 10, 12 fok is lehet. Délutánra 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Vasárnap

Nappali gomolyfelhő-képződére, sok napsütésre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 11 fok is lehet. A csúcsérték 27 és 32 fok között valószínű.