Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újra emelkedik a covidosok száma Magyarországon, mindenhol nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja


Továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év 25. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja – alacsony koncentráció mellett – enyhén emelkedett.

Hozzátették: a mintavételi helyek jelentős részében – 11 vármegyeszékhelyen – az örökítőanyag koncentrációja a kimutatási határ alatt volt.

Közölték azt is, az ország több pontján a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja stagnált. Emelkedést tapasztaltak Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Szekszárdon, Budapest Dél-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telepeinek ellátási területén, továbbá a Budapest környéki agglomerációs településeken. Csökkenő tendenciát sehol nem tapasztaltak – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest, Debrecen, Székesfehérvár és Szekszárd mintáiban a „mérsékelt”, máshol az „alacsony” tartományba esik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük