Közzétette - Kategória - Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Újra Covid sürgősségi osztályként működik a fehérgyarmati sürgősségi osztály

A koronavírus-járvány napi esetszámainak emelkedése szükségessé teszi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a COVID-gyanús és -fertőzött betegek ellátásának átszervezését, bővítését.

A koronavírusos betegek általános ellátásában a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, a Fehérgyarmati Kórház és a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház vesz részt. A COVID-intenzív ellátás a Jósa András Oktatókórházban történik.

A Jósa András Oktatókórház pszichiátriai aktív fekvőbeteg-ellátását átmenetileg a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórház veszi át.

A Fehérgyarmati Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya 2021.11.08-tól COVID sürgősségi osztályként működik, területi ellátási kötelezettségét és felvevőterületét kiterjesztve a fehérgyarmati, csengeri, mátészalkai és vásárosnaményi járásokra.

A Mátészalkai Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya, az ellátási területe mellett, átmenetileg átveszi a fehérgyarmati és vásárosnaményi járások nem COVID-sürgősségi ellátását.

A kórházainkban továbbra is teljes körű látogatási tilalom van érvényben, beteg csak egyedi esetekben és külön engedéllyel látogatható.