Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újra bevásárolt a kormány: állami kézbe kerül a Nemzeti Sport


 Szombattól a Nemzeti Sport az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség tulajdonába kerül – közölte az MTI.

Kiemelt kép: Facebook/Orbán Viktor

Az MTI-n megjelent tájékoztatás szerint az adásvétellel az ügynökség célja az értékmegőrzés mellett a Nemzeti Sport közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

„A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot.”

A közlemény kiemelte: ennek köszönhetően „továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja”.

A Nemzeti Sport kiadója az elmúlt néhány évben a kormánypárti (Mészáros Lőrinc-közeli) Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. volt.

Az az MTI híréből nem derül ki, hogy az állami ügynökség, a Nemzeti Sportügynökség mekkora összeget fizet a Nemzeti Sport jogaiért, illetve mekkora összeget emészt majd fel a fenntartása a következő években.

A Nemzeti Sport Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc napilapja – ismert, hogy ezzel kezdi a napot. A Nemzeti Sportot eddig kiadó Mediaworks pénzügyi gondokkal küzd, jelentős költségvágó intézkedéseket hajt végre. A cég arra  hivatkozott korábban, amikor nyomdái közül is bezárt néhányat, hogy pénzügyi problémáit a gazdasági környezet, a megdráguló papír- és nyomdai költségek és a magas infláció okozzák.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük