Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újabb ukrán kritika érte az Orbán kormányt: ,,Hazugság, hogy a magyar gazdaság képtelen meglenni az orosz olaj nélkül!”


Lana Zerkal, az ukrán energetikai miniszter tanácsadója kiakadt a miatt, hogy Magyarország nem hajlandó támogatni az Oroszország elleni olajembargót, írja a hvylya.net.

Fotó: MTI

Az ukrán szakértő közösségi oldalán kritizálta a magyar álláspontot. Állítása szerint hazugság, hogy a magyar gazdaság képtelen meglenni az orosz olaj nélkül. Ez a 2019-es eseménnyel igazolja, amikor karbantartási munkák miatt leállt a Barátság kőolajvezetéken a szállítás. Magyarországon szinte észre sem vették, mert van alternatívája az orosz olajvezetéknek.

A MAGYAROK AZ UKRÁN SZAKTANÁCSADÓ SZERINT A SZÁMUKRA „ÉDES” OLAJ ÁRTÓL FÜGGNEK, AMELYRE AZ OROSZOK SZOKTATTÁK RÁ ŐKET ÚGY, MINTHA DROGFÜGGŐVÉ TETTÉK VOLNA A MAGYAROKAT.

Lana Zerkal szerint az Orbán kormány követeléseivel képes szétrombolni az egész oroszellenes energetikai szankciós rendszert. Ha Magyarország megkapja a követelt engedményt, úgy még nehezebb lesz az EU-nak lemondani az orosz olajról és gázról. Az EU számára ez már nem biztonsági kérdés, hanem az egész blokk irányíthatóságáról szól, mondta az ukrán tanácsadó.