Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb szolgáltatást szüntet meg a posta


Semmilyen ingyenes sajtóterméket (az akciós újságokat éppúgy, mint a politikai kiadványokat) nem kézbesít az idén júliustól a Magyar Posta – jelentette be a társaság. Az indoklás szerint inkább hagyományos szolgáltatásaik fejlesztésére koncentrálnak.

Rövidesen (még márciusban) minden partnerét értesíti majd a Magyar Posta arról, hogy „kivezeti szolgáltatási portfóliójából a címezetlen reklámkiadvány terjesztésének minden típusát, így a kereskedelmi, az ingyenes sajtótermék és a politikai reklámkiadványok terjesztését is”. Az erről szóló közleményt a társaság honlapján már közzétette.

Mint írják, a címezetlen reklámkiadvány-terjesztési piac többszereplős, a Magyar Posta részesedése ezen a piacon becslések szerint mintegy 25 százalék, amivel a második legnagyobb szereplő. Az internethasználat terjedésével párhuzamosan az ilyen kiadványok piaca is zsugorodik. A Posta által kézbesített kiadványok száma tavaly egyharmaddal volt kevesebb, mint 2019-ben, a nyomott árak miatt pedig a tevékenységhez kapcsolódó költségek rendre meghaladták a bevételt. A közlemény szerint a Posta  inkább hagyományos szolgáltatásainak fejlesztésére koncentrál, és folytatja a postai logisztikai infrastruktúrájának átalakítását. 2021-ben kiemelten koncentrálnak a csomaglogisztikai üzletágban tervezett beruházásokra. Országszerte idén több depó kialakítása és gépesítése várható.

Szerző: Azénpénzem