Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb szigorítás lesz érvényben hétfőtől: ezen a helyen válik kötelezővé a maszkviselés


Felszálló ágban van a járvány negyedik hulláma, ezért november 15. hétfőtől újabb szigorítások lesznek érvényben.

Nyitókép: Kovács Tamás

November 15-től, azaz hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, közölte pénteken a Miniszterelnökség.    

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, hogy az intézkedés az ügyfelekre és ügyintézőkre is vonatkozik. Továbbá hozzátették, hogy az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének csökkentése.

Meredeken emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, és egyre több halálos áldozatot követel a vírus.  Kásler Miklós bejelentette, hogy jövő hétfőtől lép életbe egy utasítás, hogy a kórházaknak fel kell szabadítaniuk az ágyaik 20 százalékát; megnyitják a kiskunhalasi mobil járványkórházat is, és a halasztható műtétek elnapolására is szükség lehet.

A kormány nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos a védőoltás: november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. Kétség sem fér hozzá, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ugyanis a beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb, ezért nagyon fontos, hogy mindenki fel vegye a védőoltást.