Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb segítség: Ingyenes szálláskeresőt indítottak az ukrán menekültek segítésére


A Shelter UKR-en különféle szempontok alapján lehet szűrni: milyen szállásra van szükség, hány főnek és vihető-e kisállat.

Képünk illusztráció Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Ingyenes online szálláskeresőt fejlesztett pár nap leforgása alatt néhány magyar informatikus, akik ezzel próbálják segíteni az Ukrajnából menekülőket. Az oldal, a Shelter UKR, ahhoz hasonlóan működik, mint egy apróhirdetésekkel foglalkozó szolgáltatás – így különféle szempontok alapján lehet szűrni.

A felhasználó kereshet például egyfős, de akár két, három vagy négy személynek elengedő szállásra, illetve annak típusára is. (A kategóriában itt szoba, saját lakás, nyaraló, illetve tömeges szállás szerepel.)

A keresés közben ki lehet választani, hogy az adott szálláson fogadnak-e kisállatot, illetve biztosított-e az odajutás. A szolgáltatás maga egyébként nem kizárólag magyarországi szállásokat listáz: romániai, németországi, litván és lengyel területeken is lehet vele keresni.

„Sok visszajelzést kapunk a Facebookon. Voltak olyanok, akik este lépték át a határt, és már arra az éjszakára sikerült szállást találniuk rajtunk keresztül. Volt egy macskájával érkező nő, aki talált szállást nálunk állattal is” – mondta a Szeretlek Magyarország kérdésére Drobinoha Ádám, aki kollégáival együtt hozta létre a felületet.

A csapat most a térkép finomításán dolgozik, hogy egyszerűbb legyen megtalálni a helyeket. Emellett bővítik az országlistát, és szeretnék fuvarozási, tolmácsolási lehetőségek felkínálásával is kiegészíteni az oldalt. Az újdonságokaz hétvén tervezik élesíteni a készítik.