Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb rossz hír a magyar egészségügyről, nagy ütemben üresednek a háziorvosi praxisok


A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint míg közel egy éve, 2022 szeptemberében 687 betöltetlen háziorvosi praxis volt, addig jelenleg, 2023 augusztusában már 769 betöltetlen háziorvosi praxis áll üresen Magyarországon.

Az mfor.hu által közölt összesítés szerint vannak olyan vármegyék, ahol idén hét hónap alatt már most több háziorvosi praxis üresedett meg, mint 2022-ben egész évben. Nevezetesen Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén,Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Jász-Nagykun, Veszprém vármegyékben.

2023-ban jelenleg a legtöbb orvosi praxis Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (83) ásítozik üresen, de Budapesten (69), és Pest vármegyében (65) is jelentős a házi orvoshiány.

2023 július 31-ig bezárólag, tehát bő fél év alatt a legtöbb praxis (12) Budapesten üresedett meg, 10-10 praxis Bács-Kiskun és Pest vármegyékben.

A lap szerint az is kijelenthető a számokat összevetve, hogy a legtöbb vármegyében egyértelmű a tendencia: 2023-ban erőteljes növekedésnek indult az egyébként is elkeserítő háziorvosi praxisok üresedése.

Forrás: mfor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük