Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jövőhéten újabb razziába kezd a hatóság országszerte – Itt várhatóak ellenőrzések vármegyékre lebontva


Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 10-én kezdődő héten.

Képünk illusztráció

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májustól a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a tevékenységük bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét.
Júniustól az igazgatóság munkatársai a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre bejelentkezett adózókat ellenőrzik. Vizsgálatra számíthatnak még a kiemelt adójogi kockázatú vállalkozások közül azok, amelyek elmulasztották bevallási kötelezettségüket vagy a bevallásaik nincsenek összhangban az adóhatósági rendszeradatokkal.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 10. és 14. között a VI–VII. kerület turisztikailag frekventált területeit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek értékesítését vizsgálják.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 10. és 16. között
– hétfőn Pécsett, a pékségeket,
– kedden szintén Pécsett a fagylaltozókat,
– csütörtökön Harkányban, a strand vendéglátóhelyeit, valamint
– a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Mecsek Rallye” rendezvény árusai is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye

Június 10. és 14. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 10. és 13. között a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 10. és 12. között Lipóton végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– június 12-én Vámospércsen ellenőrzik a kiskereskedőket és a vendéglátókat; a revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint kiemelten vizsgálják és elemzik a pénztárgépből érkező adatokat a teljes település vonatkozásában;
– június 14. és 16. között a Debrecziner Gourmet Fesztiválon és annak környékén a kiskereskedők, szolgáltatók és vendéglátók körében vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is;
– a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai
– júniusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik; a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják;
– a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21. és augusztus 31. között a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága június 10. és 14. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 10. hétfő: Szécsényi járás,
– június 11. kedd: Pásztó járás
– június 12. szerda: Balassagyarmati járás
– június 13. csütörtök: Salgótarjáni járás
– június 14. péntek: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az építőanyag-kereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 13. és június 10. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a palántákat értékesítőknél, valamint az építőipari vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük