Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb neves iskola vezet be online oktatást a megemelkedő rezsiszámlák miatt


A Miskolci Egyetem rektora elrendelte, hogy a levelező szakokon tanuló hallgatók órái októbertől december 10-ig kizárólag online formában tarthatók meg, a vizsgaidőszakról még nem döntöttek.

Fotó: http://megazin.uni-miskolc.hu/

Október 3-tól december 10-ig a Miskolci Egyetem levelező szakain, az alap, az osztatlan, a felsőoktatási szakképzésben és a mesterképzésben is az oktatás minden része online keretek között valósul meg, közölte az egyetem rektora Horváth Zita. Csak kivételes esetben engedélyezheti a dékán, a rektor előzetes jóváhagyásával a jelenléti oktatást.

A szorgalmi időszakban a számonkéréseket is online tartják majd, a vizsgaidőszak alatti számonkérések módjáról a későbbiekben döntenek

– írták az egyetem honlapján megjelent rektori utasításban.

Még a tanév megkezdése előtt módosította az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a tanév eredetileg tervezett rendjét. Az ELTE-n a változtatás a nappali tagozatra járókat is érinti. Az egyetemen december 12- 17 között lesz az őszi szünet, így a szorgalmi időszak utolsó tanítási napja 2022. december 9-én lesz.

A felsőoktatási intézményeknek is nagy terhet jelenthet majd a téli időszakban megemelkedő rezsiszámlák kifizetése. A Pécsi Tudományegyetemnek akár 10 milliárd forint extra kiadást is jelenthet az energiaárak emelkedése.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük