Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb nagy bank jelentett be országos leállást – Itt vannak az időpontok


Tervezett karbantartási munkálatok miatt a következő napokban több leállás lesz az MBH Banknál. Ezek sok ügyfelet érinthetnek.

Képünk illusztráció

A bank tájékoztatása szerint az ügyfeleknek az alábbi szolgáltatás-kimaradásokra kell készülni:

2024.03.03-án 00:00 és 01:00 óra között

Ebben az időszakban a bankkártyás műveleteknél az ügyfelek fennakadásokat tapasztalhatnak.

A korábbi Takarékbank-ügyfelek a megadott időben nem fognak tudni tranzakciókat végrehajtani a bankkártyájukkal, valamint szünetelnek az egyéb bankkártyás műveletek is (pl. státusz módosítás, limit változtatás).

2024.03.05. 22:00 és 2024.03.06. 01:59 között

Ebben időszakban az MBH Bank App (korábban BB) és az MBH Netbank (korábban BB), valamint az MBH Bank App 101-es banki azonosító (korábban BB) profiljában a szolgáltatások átmenetileg nem, vagy csak csökkentett üzemmódban lesznek elérhetők. A fenti időszak alatt az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldés, valamint a tranzakciós és belépő megerősítő SMS kiküldése is szünetelni fog.

2024.03.07. 21:00 és 0:00 között

Az MBH Netbank (korábban BB) rendszerében, valamint az MBH Bank App 101-es banki azonosító (korábban BB) profiljában 2024. március 7-én 21:00 és 0:00 között várhatóan az értékpapírszámlákkal kapcsolatos szolgáltatások technikai okok miatt korlátozottan lesznek elérhetők. A bank kérése ügyfelei felé az, hogy szolgáltatással kapcsolatos ügyintézést és tranzakciókat lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívülre időzítsék.

A pénzintézet tájékoztatása szerint az ügyfelek részére a 0-24 órában elérhető Telebank szolgáltatása nyújt segítséget kérdéseik esetén, a belföldről díjmentesen hívható 06 80 350 350-es telefonszámon.Előre tervezett bankszünnapokat a pénz- és hitelintézetek rendszeresen tartanak, ezeken a napokon általában rendszereik fejlesztéseit, elektronikus szolgáltatásaik javítását végzik el. Fontos, hogy a működésüket felügyelő Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendeletben írja elő a bankszünnapok megtartására vonatkozó kötelezettségeket. Az MNB tájékoztatása szerint bankszünnap az, ha a bank egy munkanapra vonatkozóan előre meghirdeti, hogy aznap nem, vagy csak korlátozottan nyújt banki szolgáltatásokat az ügyfeleknek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük