Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb könnyítés jön a magyar betegek életében: fontos funkció segíti a gyógyszerek kezelését


Az államtitkár szerint az új funkció segít a betegeknek, hogy helyesen és biztonságosan szedjék a gyógyszereket.

Mostantól az EgészségAblak mobilalkalmazásban minden felírt gyógyszer betegtájékoztatója is digitálisan elérhető a ‘Receptek’ menüpontban – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Rétvári Bence hangsúlyozta, így minden beteg egyszerűbben fér hozzá a gyógyszer szedésével és mellékhatásaival kapcsolatos információkhoz. Az alkalmazás segítségével így már a gyógyszer kiváltása előtt is tájékozódhatnak a betegek az orvosság tulajdonságairól. Ezentúl nem veszhet el betegtájékoztató, mert a kiváltásra váró gyógyszerek, a frissen, illetve a régebben kiváltott gyógyszerek betegtájékoztatói is ott lehetnek bárki zsebében az EgészségAblak alkalmazásban – tette hozzá.

Rétvári Bence elmondta, az új funkció segít a betegnek, hogy helyesen és biztonságosan szedjék a gyógyszert. Segíti elkerülni a hibás alkalmazásból adódó kockázatokat és mellékhatásokat. A betegtájékoztató figyelmeztet a lehetséges mellékhatásokra, ellenjavallatokra és óvintézkedésekre is. Ez különösen fontos lehet olyan esetekben, amikor a beteg több gyógyszert is szed, vagy más egészségügyi problémái vannak – mondta.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az EgészségAblak ingyenes mobilalkalmazást már több mint 2,9 millióan használják. Az eddigi fejlesztések révén már elérhető benne az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, egyes előjegyzett járóbeteg időpontok, az oltási igazolvány, az Egészség A-Z tudástár, amelyben 1900 betegség és tünet leírása olvasható. Emellett az applikációban a tb-jogviszony állapota is megtekinthető, és a 1812-es EgészségVonal is közvetlenül hívható. Az EgészségAblak alkalmazásnak köszönhetően minden egészségügyi adatunk és leletünk egy helyen, mindig kéznél lehet – áll a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük