Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Újabb járvány fenyeget: a koronavírus-pandémia után megjelent a járványos májgyulladás


Ha nem lett volna elég a covid-járvány, 2021-ben hepatitis A vírussal megfertőződött betegeket azonosítottak Ukrajnában.

Az odesszai régióban összesen 15 gyermek és egy felnőtt kapta el a hepatitis A vírust (HAV). Mint kiderült, mindegyikük ugyanazon háztartásban élt, mégpedig az egyik külvárosi lakótelepen – adta hírül a Korrespondent portál.

Az országos segélyszolgálat jelentéséből kiderült, hogy február 13-án, szombaton Razdelnaja térségben a Liszenkó Utca 2A szám alatt összesen 16 hepatitis A-val fertőzött személyt találtak egy lakótömbben, köztük 15 gyermeket, akik közül 14-et kórházba szállítottak.

Az egészségügyi hatóságok a járványvédelmi protokoll szerint azóta már kiürítették komplexumot, kifertőtlenítették a helyiségeket, illetve kiszellőztették azokat a szobákat, amelyekben a fertőzöttek tartózkodtak.

Ukrajnában meglehetősen magas a vírusos májgyulladásban szenvedő páciensek száma, a betegek 6,5 százaléka nem is tud arról, hogy valójában elkapta a hepatitis valamelyik formáját.

Az országban egyébként a koronavírus-járvánnyal is nehezen küzdenek meg az orvosok és az ápolók, a nagyobb városok kórházai az összeomlás szélére sodródtak, mivel rengeteg beteg jut egyetlen szakemberre.

Korábban több esetben is kórháztüzek alakultak ki meghibásodott lélegeztetőgépek rövidzárlatai miatt, melynek következtében koronavírusos páciensek szenvedtek halálos égési sérüléseket.