Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

Újabb iskolabuszokat kapott Kárpátalja


Folytatódik az iskolai buszpark felújítása, mondta Roman Szaraj, a megyei tanács elnöke azon az eseményen, melyen újabb iskolabuszokat adtak át a kistérségek számára. A tavalyi beszerzési program véget ért, most egy új ciklus kezdődik, jelentette ki a tanácselnök.

Kárpátalja tanintézményei számára a 2023-as év folyamán összesen 30 járművet vásároltak, amelyek összértéke közel 90 millió hrivnya volt. Ebből 60 milliót az állami költségvetésből különítettek el, a többit a kistérségek társfinanszírozásával fedezték, derül ki a TV21 Ungvár tudósításából.

Január 10-én többségében hegyvidéki települések kaptak autóbuszokat, valamint azok, amelyek a háború kezdetén adták át a járműveiket a hadseregnek. A kedvezményezettek között van a tiszapéterfalvai kistérség is. Az átadáson Oroszi József polgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a térség 16 falut egyesít, ahol 15 iskola működik, s az ott tanulók közel a fele számára szükség van a szállításra. Mivel a helyi járműparkból a háború kezdetén egyet felajánlottak a hadsereg számára, az itthon maradt két iskolabusszal nehezen tudták megoldani a gyerekek utaztatását. Hála Istennek, a most kapott új autóbusz könnyít a helyzeten.

Az Ungváron átadott autóbuszokat értékelve a gépkocsivezetők úgy nyilatkoztak, hogy azok modernek, kényelmesek és teljesen biztonságosak a gyermekek szállítására, emellett az sem elhanyagolható tényező, hogy alkalmasak a rosszabb, illetve a hegyi utakon való közlekedésre is.

Jelenleg a megyében elsősorban azok a települések kapnak járművet, ahonnan a hadsereg számára elvonták azokat, valamint az oktatási intézményektől távol eső hegyi falvak.

/www.karpatinfo.net/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük