Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb béremelésről döntött a kormány: ezúttal az itt dolgozók bére emelkedik átlagosan 32 százalékkal


A megjelent kormányhatározat értelmében 32,2 százalékkal nő a szakképzésben oktatók bére – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

A Magyar Közlönyben megjelent a szakképzésben dolgozó oktatók bérfejlesztéséről szóló kormányhatározat, amelynek értelmében 2024 januárjától átlagosan 32,2 százalékos béremelés valósul meg a szakképzésben is – írta a tárca.

Hozzátették: 2020-ban az új szakképzési rendszer bevezetésével először átlagosan 30 százalékkal nőttek az oktatói bérek. Ezt 2023-ban két lépcsőben további 15 százalékos béremelés követte, 2024 januárjától pedig a kormány a nemzeti költségvetésből a tanári béremeléssel megegyező, 32,2 százalékos emelést biztosít a közel 24 ezer szakképzésben oktatónak.

A béremelés 60 milliárd forintból valósul meg, ami az egyének szintjén azt jelenti, hogy a pályakezdőknek 581 ezer és 620 ezer forint közötti bérük lesz, a tapasztaltabbak a 670 és 720 ezer forint közötti, a legkiválóbb oktatók pedig akár a 800 ezer forintos alapbért érhetik el – mondta el Hankó Balázs, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük