Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb béremelését jelentette be a kormány, ezúttal ők járnak jól


Korábban a hitoktatók fizetésének emelkedését, most a szakképzésben oktatók bérrendezését közölték.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Jövőre tovább emelkedik a szakképzésben oktatók bére – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

A tájékoztatás szerint a két lépcsőben megvalósuló bérfejlesztés összesen 15 százalékos emelést jelent. A kormány célja, hogy a két éve megújított szakképzési rendszert tovább erősítse, ennek egyik fontos feltétele az oktatók nagyobb megbecsülése.

A kormány döntése értelmében

januártól 10 százalékkal, majd májustól visszamenőleg további 5 százalékkal nő a szakképzésben oktatók bére.

Az intézkedéssel tovább erősödhet a 2020-ban megújult szakképzés, amelynek eredményeként a munkaerőpiac kihívásaira rugalmasan reagáló és a fiatalok számára értékes tudást biztosító rendszer jött létre – írta a tárca.

Arról, hogy a pedagógusszervezetek hogyan vélekednek a frissen bejelentett pótlékemelésről, itt olvashat:

A közlemény szerint a szakképzésben dolgozók béremelése a szakképzés átalakításának egyik fontos eleme. Keresetük ennek megfelelően átlagosan 30 százalékkal emelkedett meg 2020 nyarán. Az intézkedéssel egy teljesítményalapú, versenyképes, motiváló bérezési rendszer jött létre. A mostani bérfejlesztés további 15 százalékos növekedést jelent a következő évre, ami az uniós források megérkezésével tovább emelkedhet.

A kormány célja a mesteremberek kiemelt megbecsülése, mert Magyarországnak szüksége van a szakképzésben tanulók tehetségére, ők lesznek a jövő példaképei és a gazdaság tartóoszlopai – fogalmaztak a közleményben.

Az intézményekből

a gazdasági szereplők elvárásai szerinti tudással, gyakorlati tapasztalattal felvértezve kikerülő fiatalok hozzájárulnak a vállalkozások jobb teljesítményéhez, hatékonyabb működéséhez.

A képzések eredményes megújításának legfontosabb jele, hogy az általános iskolát elvégző tíz diákból ma már hatan a szakképzésben folytatják tanulmányaikat – mutatott rá a tárca.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük