Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb bank húzza le a rolót Magyarországon: ez vár az ügyfelekre


Megjelent a határozat a jegybank honlapján a Commerzbank Zrt. végelszámolásának elrendeléséről, ezzel ténylegesen is lezárult a pénzintézet felvásárlása. A vállalati piacon érdekelt pénzügyi szolgáltatót az Erste Bank Hungary vette meg.

Fotó: hirhugo.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Commerzbank Zrt. tevékenységi engedélyeit, egyúttal elrendelte a pénzügyi szolgáltató végelszámolását – derül ki a jegybank honlapján közzétett határozatból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostanra hivatalosan is lezárult a pénzügyi szolgáltató eladása.

Az MNB határozata szerint – amelyet felügyeleti szervként, a Commerzbank kérelmére hozott meg – a végelszámolói feladatokat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. végzi el. A lépés nyomán újabb részvénytársasági formában működő hitelintézet fejezte be a tevékenységét Magyarországon. Az MNB-nek a hitelintézeti szektorra vonatkozó legfrissebb részletes statisztikái szerint – még a Commerzbankkal együtt –

42 hitelintézet működött a harmadik negyedév végén hazánkban, ám ez a szám tartalmazza a hitelintézeti fióktelepeket és a pénzügyi szolgáltatók speciális feladatokat ellátó leányait (például a jelzálogbankokat) is. A Commerzbank integrálásával egyébként pont a tizedik sikeres felvásárlását hajtotta végre itthon az Erste, miközben tájékoztatásuk szerint a lemorzsolódási arány minden előzetes várakozásuk alatt maradt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük