fbpx
Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb árcsökkentés a magyar boltokban: további üzletláncok csatlakoztak az árháborúba


Ismét egy népszerű termék árát csökkentette a Lidl, amire a Tesco is válaszolt.

MOHOS MÁRTON / 24.HU

A kiskereskedelmi üzletek mindent megtesznek annak érdekében, hogy vásárlókat csábítsanak a boltokba. A sajt, a vaj, valamint a tészta után most a virsli került előtérbe, de valószínűleg a következő időszakban több termék ára is csökkenni fog.

“Szuper hétvége”

Ezen a hétvégén 33 százalékkal olcsóbban adja a Lidl a bécsi roppanós virsliket, amit a honlapjukon jelentettek be. Ebben a két napban hatalmas kedvezménnyel vásárolhatunk zöldségeket is, mint a rukkola, a retek, vagy éppen a zeller. De itt még nincs vége, az árháború harmadik hónapja tart és valószínű még hetekig, akár hónapig is fenn maradhat.

Beszakadt a forgalom

Az ok a hatalmas visszaesés a forgalomban, hiszen az áremelkedések hatására a vásárlók kétszer meggondolják, hogy mit tesznek a kosárba és mire költenek. Ez pedig nagyban meglátszódott az értékesítés volumenén is – írja a Világgazdaság.

A szektor év eleji teljesítménye még a legpesszimistább becsléseket is alulmúlta, amit a Központi Statisztikai Hivatal adatai is alátámasztottak. Ezt követően szinte azonnal jöttek az első bejelentések, miszerint néhány vaj és sajt esetében csökkentik az árakat. Ebben a Lidl próbált az élen járni, így idővel a tészták árát is lejjebb vitték. Mindezek mellett további 70 terméket, köztük a kenyérféléket is olcsóbban kínálják már egy ideje.

Mindegyik üzletlánc máshogy lép

A boltok két csoportra szakadtak, a Lidl és az Aldi teljesen máshogy csinálja a dolgokat, mint a SPAR és a Tesco.

A Világgazdaság megkereste a Tesco Magyarországot annak kapcsán, hogy mit lépnek ezek után. Erre annyit válaszoltak, hogy a magyar vásárlóknak nem csupán 1-1 termék árának csökkenésére van szükségük, hanem tartósan alacsony árakra. Ennek értelmében a Tesco üzletekben nemcsak pár termék árát mérséklik, hanem figyelnek az egész bevásárlásra.

Hasonlóan tesz a SPAR is, amely pár nappal ezelőtt az Árzuhanás Promóció meghirdetésével lépett egyet, így hetente teszik közzé azt a listát, hogy mit vásárolhatunk meg olcsóbban a Spar és az Interspar üzletekben. Erre minden hétfőn sor kerül, ahol feltüntetik az árcsökkenés mértékét is. Megeshet tovább az is, hogy a korábban már listán lévő élelmiszerek árát még lejjebb viszik.

Senki nem akar kimaradni

A kiskereskedelmi láncok folyamatosan nézik, hogy mit csinál a másik, így történt most is, hiszen a bécsi virsli árcsökkentésére az Auchan is reagált, így a hétvégén náluk is 33 százalékkal olcsóbb lesz majd a saját márkás bécsi virsli. Nem késlekedik a Tesco sem, amely csütörtöktől hirdet kedvezményt erre a termékre.

Ehhez még hozzájön a boltok saját hűségkártyája, aminek köszönhetően további jelentős akciókra tehetnek szert a vásárlók.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: