Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Új világ jön a készpénzfelvételeknél, érkeznek az új bankautomaták


Több banknak is bővítenie, finomhangolnia kell az ATM-hálózatát az MNB által meghatározott új szabályok nyomán. A jegybank becslései szerint szektorszinten 200-250 új ATM-et helyezhetnek ki a bankok, ennek összességében körülbelül 1-3,7 milliárd forintos költsége lehet. Mint megtudtuk, egyes bankoknak 30-50 bankautomatát kell telepíteniük, van, ahol csak az ATM-ek átcsoportosítására lesz szükség, és lesz olyan pénzintézet is, amely változtatás nélkül teljesíti az új elvárásokat – írja a Portfólió.hu.

Pretty brunette student withdraKészítő: Wavebreakmedia Ltd
|
Forrás: Getty Images/Wavebreak Mediawing cash

Az MNB lapunkkal közölte azt is, hogy csak néhány hitelintézet esetén van szükség az MNB rendelet hatályba lépése miatt szükségessé váló hálózatbővítésre. A bankoknak 2023. május végéig kell a jelenlegi hálózatuk minősítését az MNB által előírt szempontok szerint elvégezni, s jövőbeli hálózatfejlesztési terveiket benyújtani az MNB-nek.

Tekintettel arra, hogy több bank esetén jelenleg is folyamatban van az ATM-berendezések beszerzése és telepítése, így leghamarabb 2023. júniusban derül majd ki, hogy pontosan hány ATM-et kell üzembe helyezni vagy áthelyeznie a bankoknak. Az MNB szerint:

A JELENLEGI ATM-HELYZET ALAPJÁN MAXIMUM 200-250 KÖZÖTTI BERENDEZÉS TELEPÍTÉSÉRE LEHET SZÜKSÉG.

További részletek a Portfólió.hu cikkében olvashatnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük