Közzétette - Kategória - Internet, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Új pénzküldő szolgáltatás indult, Magyarországon is működik


PayPal

A PayPal gondozásában álló Xoommal akár buszon utazva is küldhető pénz az itthon élőknek, az utalás ráadásul perceket vesz igénybe.

A PayPal kedden 32 európai országban, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is elindította nemzetközi pénzátutalási megoldását, a Xoomot. A szolgáltatás lehetővé teszi az ezekben az országokban élő magyarok számára, hogy Magyarországra gyorsan és biztonságosan pénzt küldjenek, telefonegyenleg-feltöltést és számlakifizetést teljesítsenek.

A PayPal közleményében azt írta, az Európai Unió statisztikái szerint jelenleg több mint 400 000 magyar él és dolgozik valamelyik európai uniós tagállamban, akik közül sokan támogatják Magyarországon élő családtagjaikat pénzátutalással. A közlemény idézi a Világbank adatait, amely szerint 2018-ban mintegy 4,86 milliárd amerikai dollárt küldtek külföldről Magyarországra – ez körülbelül 1400 milliárd forint, ami a magyar GDP 3,1 százalékának felel meg. A globális személyközi átutalási iparág folyamatosan nő, értéke becslések szerint jelenleg 689 milliárd dollár.

A PayPal szerint az elmúlt évtizedekben a pénz határokon átnyúló biztonságos és hatékony mozgatása lassú volt, de a digitális technológia – különösen a mobiltechnológia – fejlődése az átutalás idejének jelentős csökkentését eredményezi.

Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a Xoom lehetővé teszi, hogy mobiltelefon segítségével akár egy londoni vagy berlini buszról is küldhessenek pénzt az ügyfelek,

amelyet a címzett néhány perc múlva felvehet Miskolcon vagy Nyíregyházán.

A PayPal digitális fizetési platformja jelenleg közel 277 millió aktív számlatulajdonost köt össze, és kínál lehetőséget számukra, hogy egymás között tranzakciókat bonyolítsanak – olvasható a közleményben.

Hasonló tranzakciók bonyolítására a PayPal egyébként egy külön platformot is működtet. A PayPal.Me rendszerében egyetlen link segítségévek küldhetünk és fogadhatunk pénzt ismerőseinktől.