Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Új modemet és tévéboxot kapnak a volt UPC-sek

A kép csak illusztráció FORRÁS: MALTE LUK / PEXELS

Plusz jön az 5G több megyeszékhelyre és a Balaton-partra.

Két nagy bejelentéssel indította a hetet a Vodafone hazai kirendeltsége. A legtöbbeket és leghamarabb érintő újdonság, hogy a felhasználói élmény javítása érdekében a következő hónapokban a vállalat minden egyes volt UPC-előfizetőnél le fogja cserélni a kábelmodemeket és a médiaboxokat, ennek a részletei kapcsán minden ügyféllel egyedileg egyeztet a cég.

Kiderült még, hogy Vodafone és a UPC április eleji összeolvadását követően azonnal megindultak az infrastrukturális fejlesztések, és noha a komoly berendezéscserék és hasonló műveletek csak mostanában kezdődnek, de máris közel 10 százalékkal sikerült csökkenteni a kábeles szolgáltatások üzemkimaradásait.

A kettes számú fontos újdonság, hogy a ZalaZone tesztpálya és Budapest belvárosa után végre komolyabban elindul az 5G bevezetése is a Vodafone-nál, hamarosan hét megyeszékhely (Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár) frekventált részei mellett Balatonfüreden és Siófokon is elérhető lesz az új generációs hálózat. Emellett az üdülőhelyek környékén a cég jelentősen növeli a 4G/LTE kapacitását is.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Telekom is dolgozik az 5G Balatonon való elérhetővé tételén.